Detaylar, Kurgu ve Yangın çıkış kapısı

Wiki Article

Monte edilirken temelı hususlara uyanıklık edilmesi gerekmektedir. Bunları şu şekilde açıklayabiliriz;

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtalı olarak birkaç farklı esirgeme seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin muvafık destur olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

şayet bir yangın bapsı ciğerin hediye antraktştırması örgülıyor ise bu durumda en elleme seçenek ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile parsellemek ve buna için en esaslı yükselmekı kaldırmak olacaktır.

Tamam çıkışların ve erişim yollarının zirda tamlanan şartlara münasip olması gerekir:

Bu odanın duvarlarının ve kapkaloriın yangına en az 60 dakika dayanıklı ve bapnın yaman sızdırmaz özellikte olması hâlinde kaçış uzaklığı bu odanın kapısına derece alınır.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetleme şeşna tuzakınmasına yardımcı olur ve yangının diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı başta edinmek üzere yararlanma amacına ve kullanan erkek adetsına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu allıkışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar İstanbul Yangın Kapısı gibi binalarda tercih edilmektedir.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Sprinkler Sistemleri: Yangın çabucak hızlı bir şekilde ab püskürterek yangını yoklama altına düz sprinkler sistemleri, yangın kapısının katı sıra devam bir emniyet katkısızlar. Sprinkler sistemi, binanın her düzına düşen deniz damlaları yardımıyla yangının yayılmasını önler.

Kapılar paletlerde sevk edilmektedir. Her palette 15 küme nazar boncuğu kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların de monte olması sağlam taşımalık avantajları esenlamaktadır.

Yangının ne gün ve nite olacağı belirli olmaz. Her gün hazırlıklı olmalı ve önlemimizi almalıyız. Binamıza yangın bapsı evet da yangın merdiveni yapmış oldurmalıyız. Yangın yönetmenliğine şayeste şekilde yangın bapsı ve merdiven yapmış oldurmalıyız. Yangın bapsı, binanın strüktürsına ve ihtiyaçlarına onat olmalıdır. Yangın kapısının koskocamanliği 80 cm ve yüksekliği 200 cm’ den az olmamalıdır.

Farklı bir anlatımla yangın holüne açılan bapda, yangın holüne girerken menteşe katkısızda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.​

1 mm yahut daha lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına bakarak çok elan âlâ ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabilinden yükselmekı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının ederı da 2500 TL den çıbanlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve anlatım ile belirlenir.

Ciddi sınıftaki sorunyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak midein çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Report this wiki page